Genisis van HYT: de H1 1 minute leestijd

HYT H1 Titanium and Pink Gold
Tijdens Baselworld 2012 was HYT een nieuwkomer op het toneel, maar niet de minste. Het horlogemerk komt met een world-first, de HYT H1 Hydro-Mechanical Watch. De uur-meter is een cilinder gevuld met fluorescerende vloeistof en olie, die wordt aangedreven door 2 pompen in het uurwerk. Het is het eerste horloge van HYT en nu beschikbaar in 4 verschillende varianten.

Quantum Gravity
In 2009 presenteerde Concord de C1 Quantum Gravity, een horloge met fluorescent nanoparticle liquid als power-reserve meter. Het horloge is een gelimiteerde oplage gemaakt voor een bedrag rond de € 300.000. Het ontstaan van de Concord is hier te vinden. Vincent Perriard, mede-verantwoordelijk voor de innovatie besloot zijn eigen merk te beginnen, HYT was geboren.

HYT H1 back

Uurwerk
Door de pompen bleef er geen ruimte meer over in de kast voor een automatisch aandrijving. Het horloge met handmatig worden opgewonden met een maximaal van 60 uur. Het horloge heeft verder de hightech look die ervan verwacht werd, de 4  varianten zijn zwart en grijs titanium, een rosé gouden en een combinatie van de 2 materialen. Meer informatie van het horloge is te vinden op de website van HYT.

Ontwikkeling
Tijdens Baselworld kregen we al een sneak-peak naar toekomstige modellen, ook wordt er geëxperimenteerd met verschillende kleuren vloeistof. De patenten voor het unieke horloge zijn eind 2011 aangevraagd, HYT had alle varianten present op Baselworld.Categorie