Tuners onder de loep 1 minute leestijd

Mansory McLaren MP4-12C
Tijdens de autosalon presenteren allerlei tuners hun laatste creaties. Elk jaar zijn daarin trends te ontdekken, dit jaar waren vooral de McLaren MP4-12C en de SLS AMG cabrio keuze voor een project. Dat alles naast het Porsche tuning geweld van bijvoorbeeld RUF en TechArt. In deze eerste serie de top 3 van tuning projecten. De McLaren MP4-12C van Mansory, de V8 conversie 911 (991) van RUF en tot de Aventador van Mansory.

McLaren
Het design kenmerk van Mansory, veel zichtbaar carbon-fiber en gouden velgen is onmiskenbaar aanwezig op de McLaren. De koelgaten op de bumper zijn fors groter en hebben een carbon-fiber flap gekregen, een splitter en aangepaste zijkanten zorgen voor extra downforce. De vleugel achterop en aangepaste diffuser zorgen ook voor extra grip terwijl de aangepaste uitlaat de motor extra goed laat horen.

RUF V8
Porsche puristen zouden het heiligschennis noemen, om de 6-cilinder boxer-motor te vervangen voor een brute V8. De 4,5 liter V8 produceert 550 pk en een maximum koppel van 500 NM. Om het geweld de baas te kunnen, heeft de auto een aangepaste versnellingsbak met 6 verzetten. Verder is de auto standaard uitgerust met een Rollcage.

Lamborghini
Mansory is de eerste tuner die zich waagt aan het verfraaien van de LP700-4 Aventador. De auto heeft dezelfde donker-oranje chromen lak meegekregen als de McLaren, alsook de grotere luchtinlaten, op de voorwielen met carbon-fiber kieuwen. Het design is met haakvormige-details aangescherpt en versterkt.Categorie(ën)