productie plannen voor LF-LC 1 minute leestijd

Lexus LF-LC Hybrid Concept op de Autosalon Geneve 2012.
Lexus heeft serieuze plannen om de hybride sportcoupé, LF-LC te gaan bouwen. Het studiemodel was Best of Show tijdens de Detroit Motorshow, ook bij de Europese premiere op de Autosalon kreeg de auto veel aandacht. Het studiemodel staat voor de nieuwe Lexus vormgeving.

LFA
Het duurde 10 jaar voor Toyota om de Lexus LFA te ontwikkelen, met kennis opgedaan in de Formule 1. Lexus heeft geen sportwagen imago, historie idem. Een luxe sportcoupé doet wel het luxe imago van Lexus eer aan. Het Calty Design Centre in California kreeg de vrije hand in de vormgeving, met de LFA als inspiratie. Het interieur is rijder-georiënteerd, met veel leer, hout en gepolijst metaal. Het dak bestaat volledig uit glas en de dagrijverlichting is een ‘L’ streep verzonken in de voorbumper.

Aandrijving
Omdat het een design-studie model betreft, zijn er geen specificaties over de aandrijving bekend, de presentatie als Hybride Concept, is in lijn met de onthullingen van meerdere Hybrid-varianten van Lexus dit jaar. Het is mogelijk dat de hybride aandrijving van de LS600 h als platform wordt gekozen, dan zou de auto snel in productie kunnen gaan.

[nggallery id=43]Categorie(ën)