F70 wordt Hybride 1 minute leestijd

Ferrari 599 HY KERS vettura laboratorio
Porsche lijkt niet de enige sportwagen fabrikant die met een hybride supersport wagen op de proppen komt. Momenteel wordt getest met de 918 RSR, volgend jaar moet de productie versie gereed zijn. Tijdens die Autosalon zal ook de opvolger van de Enzo worden gepresenteerd, vooralsnog bekend als ‘F70′. Amedeo Felisa heeft aan Autocar verklaard dat de F70 hybride techniek zal herbergen.

KERS
In 2010 toonde Ferrari de eerste visie op elektrische aandrijving. Op de beursvloer van Genève stond toen de 599 HY-KERS vettura laboratorio, uitgerust met een 100 pk elektromotor en de bekende 6 liter V12. Net als de 918 RSR verzorgde de elektromotor de aandrijving van de voorwielen, terwijl de benzine motor alleen de achteras aandrijft. Volgens Amedeo Felisa is hybride aandrijving in Ferrari’s het begin van een CO2 reductie programma. In de toekomst wordt een 6-cilinder turbo motor ook een optie voor Ferrari. Dat voorbeeld is niet toevallig gekozen, de FIA heeft bepaald dat vanaf 2014 de teams een 1,6 liter V6 Turbo motor moeten gaan inzetten.Categorie(ën)