Spektakel op Sepang 2 minutes leestijd

Sergio Perez GP Maleisie 2012
Hevige regen zorgde voor een rode vlag en een memorabele overwinning, op een cruciaal moment voor Ferrari. Fernando Alonso reed het grootste gedeelte van de race op kop en betitelde de overwinning als één van zijn mooiste. Een onzichtbare Sebastian Vettel gokte op harde banden tijdens de kwalificatie en verloor, Sergio Perez maakte indruk en Narain Karthikeyan speelde een sleutel-rol in de GP van Maleisië.

Start
In de kwalificatie waren het wederom de McLaren’s die het sterkst waren, Michael Schumacher was ook sterk en pakte de derde plaats, wat hij in de eerste ronde al teniet deed met een spin. Sebastian Vettel stond vorig jaar nog op pole, nu noteerde hij de 6e tijd door te kiezen voor de harde band voor de race. Iets waar hij spijt van kreeg, want het had geregend en vrijwel het hele veld startte op intermediates. Vanaf ronde 4 maakte de eerste teams een bandenwissel en werd het onduidelijk wie waar terecht zou komen in het veld.

Neutralisatie
Het hele veld, behalve Narayn Kartikian van HRT ging van start op intermedates. Een goede keus van HRT want de regen die begon achterop het circuit, werd steeds erger. Door de harde regen kwam voor ronde 7 de Safety Car de baan op. Niet veel later werd de race stilgelegd, om in de 9e ronde de race opnieuw te beginnen. Vlak na de herstart reed Jenson Button zijn neus kapot tegen Kartikian.

Perez
De regen gaven Perez een enorm voordeel, hij wisselde als eerste zijn banden en begon de hervatting als 3e. Perez wist indruk te maken door in de buurt van race-leider Alonso te kunnen blijven, in de eindfase was de Mexicaan zelfs veel sneller dan de Ferrari, door een rijdersfout verloor hij vlak voor het einde van de race Alonso uit het oog. De tweede plaats is zijn beste prestatie ooit en voor Sauber het eerste succes sinds het einde van de BMW – Sauber samenwerking.

Onzichtbaar
Vettel kon net als in Australië, niet zijn stempel drukken op de wedstrijd. In de kwalificatie offerde hij snelheid op, om op de harde band te mogen starten. Bij de race hervatting had hij de 6e plaats maar hij kon zijn tempo niet vinden. In de eindfase reed hij zijn rechter achterband lek op de voorvleugel van Narain Kartikayan, hij finishte 11e.

[nggallery id=44]



Categorie