Mazda gaat meedoen in GT4 1 minute leestijd

Mazda MX5 GT4 2012
Mazda staat niet bepaald bekend als race auto merk, maar de afgelopen jaren heeft de auto bouwer geïnvesteerd in onderzoek naar het racen met de MX5. Dit jaar zal de MX-5 GT deelnemen in het Britse GT kampioenschap, waar merken als Aston Martin, Ginetta en Lotus aan deelnemen. De auto is flink aangepakt en is de snelste MX5 die Mazda ooit heeft gebouwd.

Specificaties
De populaire cabrio heeft een vast dak met rolkooi gekregen om te voldoen aan de homologatie. Ondanks het extra staal is het gewicht van de auto met 1000 kilo lichter dan de straat versie. De 2.0 liter motor is aangepast en produceert nu 315pk, gekoppeld aan een 6-traps Hewland sequentiële versnellingsbak met flippers op het stuur. De sprint naar 100 km/h neemt ongeveer 3 seconden in beslag, met een topsnelheid van 250 km/h.

Oefenen
Vorig jaar deed Mazda al mee in het GTN kampioenschap met de MX-5 GT, waar ze 5e overall mee finishte, voor merken als Ferrari, Porsche en Lotus. Het succes was voor Mazda bevestiging dat ze op de goede weg zijn. Volgens Mazda UK MG Jeremy Thomson zal de auto veel stof doen opwaaien en het kampioenschap, ze willen daarom ook gaan rijden voor het kampioenschap. De eerste race van 9 rondes Kampioenschap vindt plaats op Oulton Park op 7 tot 9 April.Categorie(ën)