GP2 seizoen van start in Sepang 1 minute leestijd

GP2 drivers for 2012
De derde generatie GP2 wagens staan klaar om het achtste seizoen te openen in Sepang, Malesie. De banden worden net als bij de Formule 1 geleverd door Pirelli, de puntentelling is ook gelijk aan die van de koningsklasse. Een belangrijke verandering is de vrije downforce tijdens de kwalificaties, dit zorgt voor snellere tijden en meer onderlinge competitie.

Regelementen
Volgens Pirelli kunnen coureurs in de opstap-klasse naar F1, meer leren door de nieuwe banden, de coureurs kunnen kiezen voor een harde en medium compound. De reglementen voor dit jaar zijn eenvoudiger gemaakt en grotendeels gelijk getrokken met die van de F1. 13 teams met 26 rijders zullen dit jaar strijden voor het kampioenschap in 12 rondes. Dit jaar doet 1 Nederlander mee, Giedo van der Garde die uitkomt voor Caterham Racing.

Opening
De nieuwe regels hebben in de eerste kwalificatie van het seizoen zich gelijk bewezen. David Valsecchi van het DAMS Racing Team was zes honderdsten sneller dan Luiz Razia, Max Chilton pakte de derde positie op vier duizendste seconden. Giedo van der Garde was stukken sneller dan zijn teamgenoot, hij start vanaf de achtste plek, Nigel Melker staat achteraan het veld op P19.Categorie