Deelnemers GT1 bekend 2 minutes leestijd

FIA GT1 Championship 2012
Over 3 weken gaat het nieuwe FIA GT1 seizoen weer van start, 18 auto’s van 9 verschillende merken zullen aan de start verschijnen bij de eerste race op het circuit Nogaro te Frankrijk. Het Exim Bank Team China switcht van de 2011 Corvette’s naar de Porsches van het Belgische Mühlner Motorsport, het Russische Valmon Racing Team rekent op Aston Martin en een team uit India zal deelnemen met Ford GTs.

Einde
2012 is het einde van het GT1 tijdperk. Helaas zullen de legendarische Saleen’s, Murcielago GTRs en Nissan GTR GT1’s niet meer aan de start verschijnen. Het kampioenschap is opengesteld voor GT3 wagens als de Mercedes-Benz SLS, BMW Z4 en McLaren MP4-12c. Waarom het kampioenschap dan nog de titel GT1 draagt is om verwarring met het FIA GT3 kampioenschap te verwarren.

Emerging Markets
Het is geen toeval dat de drie nieuwe teams hun oorsprong vinden in de BRIC landen, De organisatie in handen van Stephane Ratel heeft ook voor de kalender de focus gelegd op opkomende markten. Door de nieuwe regels is de drempel voor deelname aan de GT1 ook lager geworden. De bekendgemaakte racekalender is nog onderhevig aan wijzigingen, binnenkort wordt deze officieel vastgesteld.

Zandvoort
De GT1 zal dit jaar ook weer naar Zandvoort komen, daarvoor is er een weekend gepland gezamenlijk het het Dutch Power Pack.
Het eerste evenement van de kalender is de Franse Paas races op Nogaro van 6 tot 9 april. Over een maand is het circus ook dicht in de buurt van Nederland, dan wordt de race op circuit Zolder gehouden.



Categorie