Dominantie Audi blijft 1 minute leestijd

Audi 12h Sebring 2012
Het nieuwe World Endurance Championship is begonnen, de eerste race van dit seizoen werd gehouden op Sebring waar Audi de 1-2 pakte. Allan McNish, Tom Kristensen en Dindo Capello domineerde de race en finishte met 4 ronden voorsprong op de tweede Audi. Het was een bijzondere race vanwege een nieuw record voor het Audi race team en het 60e jubileum van de endurance race.

Tien
De overwinning van Audi is de tiende victorie in de historie van het race evenement. Het is te verwachten dat Audi dit seizoen gaat domineren aangezien concurrent Peugeot vorig seizoen stopte met deelname aan de WEC & Le Mans series. Voor Starkworks Motorsport Honda was het een thuiswedstrijd, Vicente Potolicchio, Ryan Dalziel en Stephane Sarrazin namen bezit van de 3e plek op het podium.

Titanenstrijd
Het einde van de wedstrijd kende een titanenstrijd in de GT klasse tussen de Ferrari 458 bestuurd door Olivier Beretta en de BMW M3 van Joey Hand. De strijd (bekijk de video) deed denken aan de finish in 2007, waarbij een verschil van slechts 2 honderdsten de winst bepaalde na de 12-uurs race.