Beursgang Formula 1 aanstaande 1 minute leestijd

Bernie Ecclestone

Een opvallend bericht kwam voorbij in de Bloomberg nieuws terminal, Formula one bereid zich voor op een beursgang, het bedrijf is vooralsnog geschat op een totale waarde van $ 10 miljard. Grootaandeelhouder CVC Capital Partners heeft Goldman Sachs gevraagd om het bedrijf te waarderen. CVC heeft ruim 60% van de aandelen in bezit en beoogd een beursgang in Singapore, het nieuws is afkomstig van een anonieme, maar betrouwbare bron.

Ecclestone
Baas van de Formula 1 Bernie Ecclestone, heeft verklaard dat zijn positie niet ter discussie staat, net als zijn 5,3% belang. Op dit moment is hij in onderhandeling met teams waarvan het contract eind dit jaar verloopt zoals Ferrari en Red Bull Racing. De teams verwachten een storting van circa $ 45 miljoen om te tekenen, de onderhandelingen hebben geen invloed op de waarschijnlijke beursgang.Categorie