Topmodel SL-Klasse onthuld 1 minute leestijd

Mercedes-Benz SL65 AMG
De premiere van de SL65 AMG heeft Mercedes-Benz bewaard voor de New York Motorshow, de grootste afzet markt van het SL-klasse topmodel. De auto heeft een vernieuwde Bi-Turbo V12 onder de carbon en aluminium motorkap, die 1000 Nm koppel en 621 pk produceert. Het chassis en de basis van de auto blijft gelijk aan de op de Autosalon Genève geïntroduceerde SL63 AMG, op een belangrijk detail na. Het AMG model krijgt voor het eerst het “twin blade radiator grille” design, een feature die voortaan op alle nieuwe AMG modellen wordt getekend.

Wachten
In een tijd van vermindering wat betreft motorinhoud en cilinders, gaat Mercedes-Benz toch door met het laag-volume top model. Hoewel al wat informatie en pers-foto’s beschikbaar zijn gemaakt door Mercedes-Benz, moet er nog gewacht worden tot April wanneer de auto zijn introductie beleefd. De auto zal pas vanaf November van dit jaar in de showroom verschijnen. Als de auto geleverd wordt, hoeft u niet lang te wachten om de plaats van bestemming te bereiken met een topsnelheid van 300 km/h en een acceleratie van 3,9 seconden naar de 100 km/h.

[nggallery id=37]Categorie