Nog 40 dagen voor de DTM start 1 minute leestijd

BMW M3 DTM 2012
Dit jaar lijkt een ongekend spannend seizoen te worden voor de Deutsche Tourenwagen-Masters. Na jaren van strijd tussen Audi en Mercedes-Benz AMG, komt BMW nu ook na 18 jaar afwezigheid naar de DTM met de M3. De laatste keer dat BMW de DTM wist te winnen was in 1989 met coureur Roberto Ravaglia. Elk team zal met een nieuwe auto aan de start van het seizoen verschijnen, Audi zal dit jaar uitkomen met een nieuwe Audi A5, Mercedes-Benz met de C-klasse coupe.

BMW M3
Nadat BMW het WTCC team opdoekte, kwam er een geruchtenstroom op gang die ook werd gevoed door een vurige wens van de grote 3 terugkeer in de DTM. Tijdens de presentatie van de M3 DTM, werd verteld dat er wordt geracet voor het kampioenschap. Naast oud-WTCC coureurs Andy Priaulx en Augusto Farfus komen ook ex-Mercedes rijder Bruno Spengler en ex-Audi, huidig Wereldkampioen Martin Tomczyk uit voor het raceteam.

Verstappen
Tijdens de presentatie van de 3 teams in Oktober vorig jaar op de hockenheimring, ging de naam Jos Verstappen nog over het Paddock. Zijn race ervaring zou van pas komen bij meerdere teams, door omstandigheden zal hij hoogstwaarschijnlijk toch niet uitkomen in 2012 in de DTM.



Categorie