Amerikaanse CR koopt Karma 1 minute leestijd

Fisker Karma
Om goed te kunnen oordelen over een auto, is een duur-test de beste manier. Duur is in dit geval meer dan $ 100.000,-, want het Amerikaanse Consumer Reports heeft een Fisker Karma gekocht om te zien of het model de toekomst heeft, of een kort leven is beschoren. Tot nu verloopt het niet bijster positief voor de auto, met meerdere euvels als uitvallende displays en allerlei waarschuwingslichten die voor Karma eigenaren bekend zijn.

Slecht Karma
Na slechts 200 mijl op de teller moest de auto al terug naar de garage voor een reparatie, onder garantie. De reparatie was gebeurd in slechts 48 uur maar dit was niet het enige probleem met de Karma. De journalist melde verder dat diverse displays (waaronder de energiemeter en snelheidsmeter) uitvielen tijdens het rijden en dat in de auto regelmatig diverse waarschuwingen oplichten. Volgens CR hebben ze vaker probleemgevallen gehad, maar de Fisker Karma overtreft alles.

Recall
Nog voordat CR de Karma aanschafte, heeft de auto 2 recalls ondergaan voor een software update en accu wissel. Het blad is verder positief over de fantastische styling van de auto, maar minder tevreden met de motor die veel lawaai maakt als de 22 kWh accu is opgebruikt. De aanschaf van de Karma volgde na slechte verhalen waaronder rijdende auto’s die zichzelf uitschakelen en kapotte differentiëlen met nog geen 2000 gereden kilometers.



Categorie(ën)