Genève top 3: ‘J’ 1 minute leestijd

Lamborghini Aventador J

De meest indrukwekkende auto van de 2012 Autosalon, is in 6 weken gemaakt, de Aventador speedster, ‘J’. Na de overname door VAG kregen de modellen Murcielago en Gallardo een kwaliteit-boost. 4-wiel aandrijving en VAG interieur onderdelen deden Lamborghini fans vrezen voor het oude Lamborghini waanzin karakter. Voor de Autosalon had het automerk een SUV kunnen meenemen, maar omdat Bentley al de EXP 9 F meenam, moest er een andere bijzondere publiekstrekker komen. Dat werd de eenmalige speedster uitvoering van de Avendator, J.

Ontstaan
Aan Top Gear verklapte designer Filippo Perini het ontstaan van de bijzondere auto. Op 14 Januari vertelde directeur Stephan Winkelmann dat ze iets bijzonders moesten bedenken, de J is daarna in een weekend getekend en binnen een tijdsbestek van 6 weken gebouwd. De auto die straat legaal is deelt slechts een handvol onderdelen met de productie versie van de LP700-4 en is straat-legaal in Italië.

Bewijs
Een aantal legendarische auto’s zijn in korte tijd gemaakt, zoals de Ferrari Daytona, het lijkt het beste van een auto naar boven te halen. Perini verteld verder dat hij altijd al iets met de naam Jolta had willen doen, die kans was hem nu gegund en het is een succes gebleken. De auto werd na presentatie direct verkocht voor € 2,1 miljoen.

[nggallery id=22]Categorie(ën)