De snelste en bruutste van Brabus 1 minute leestijd

Brabus Bullit 800

Tunner Brabus heeft een rijke historie met het tunen van Mercedes modellen, vorig jaar hadden ze het snelheidsrecord met de Bullit 800. De auto met 800 pk en 1420 Nm koppel is goed voor een topsnelheid van 370 km/h. Dezelfde 6,2 liter bi-turbo V12 is nu ook naar andere modellen gebracht waaronder de S-klasse, E-klasse cabrio en C-klasse coupe. De auto haalt door meerdere aanpassingen binnen 20 seconden de 300 km/h.

Begrenst
De V12 produceert zoveel vermogen, dat het maximale koppel van 1420 Nm in de praktijk terug gebracht moest worden naar 1100 Nm. De transmissie bestaat uit een Quick-Shift versnellingsbak met 7 versnellingen. De remmen van de auto zijn groter en nu voorzien van 12-zuigers remklauwen. Het onderstel is zwaar aangepakt en de vering is nu verstelbaar, geleverd door Bilstein.

800
Ook het interieur heeft een make-over gekregen, met eigen Brabus Leder en decoratie strips die volledig naar wens zijn te kiezen en combineren. Bekijk in de gallery hieronder de meerdere modellen van Mercedes-Benz die door Brabus de ‘800’ titel zijn gegeven.

[nggallery id=35]Categorie(ën)