Audi RS4 exclusief als Avant 1 minute leestijd

Audi RS4 2013

Op de Autosalon Genève presenteert Audi het meest krachtige model uit het A4 modellengamma, de RS4. De auto wordt aangedreven door een 4.2 liter V8 die 450 pk en 420 Nm koppel produceert, wat goed is voor een sprint naar 100 km/h in 4,7 seconden. Dit is dezelfde motor als in de RS5, vooralsnog is de auto alleen leverbaar als Station, of Avant zoals Audi de 5-deurs prefereert te noemen.

Quattro
De auto is zoals elke top-Audi uitgerust met Quattro, wat inhoudt dat er maximaal 85% van de aandrijving naar de achterwielen gaat. Het sper-differentieel verdeelt onder normale omstandigheden het vermogen in 40:60, maar het systeem kan elk wiel individueel aansturen. Het sper-dif wordt aangestuurd door een 7-traps sequentiële versnellingsbak met flippers aan het stuur.

Sportief
Audi heeft geleerd van BMW en levert de auto met verschillende rij-modi, namelijk Comfort, Auto en Dynamic. De Dyanmic rij-modus is de meest sportieve van de 3 en onderscheidt zich door onder andere een ander motor geluid en strakkere wegligging, mits het Dynamic Ride Control is aangekruist op de optielijst.

September
De styling van de auto verschilt door een andere voorbumper, grille, grotere wielkasten, ovale uitlaten en een verlaagde ligging op de weg. Vanaf September van dit jaar zal de auto zijn opwachting maken bij de Audi dealers.Categorie(ën)