Genève top 3: Veyron Vitesse 1 minute leestijd

Bugatti EB16.4 Veyron Vitesse
VAG heeft met de Veyron nog steeds de koning van de Motorshow. Dit jaar is in het Atelier te Frankrijk de Vitesse gebouwd, een super sport uitvoering van de roadster uitvoering Grand Sport. Bugatti had 2 varianten meegenomen naar Genève, een grijze en blauwe uitvoering. De Veyron draait al mee sinds 2005 en is sindsdien ongeslagen wat betreft prestaties en prijs.

431 km/h
Met het targa dak gemonteerd haalt de auto dezelfde topsnelheid als de Super Sport, 431 km/h. De auto accelereert naar 100 km/h in 2,6 seconden, 200 km/h is binnen 7,1 seconden bereikt. Voor de auto vraagt Bugatti 1,7 miljoen euro, exclusief belastingen.

Wijzigingen
Om de Grand Sport 200pk extra te geven, moest de auto ingrijpend worden veranderd. Grotere turbo’s en intercoolers zorgen voor het extra vermogen, terwijl andere bumpers en spoilers zorgen voor extra koeling en downforce. Een nieuw ontworpen dakspoiler verminderd windruis.

[nggallery id=33]

[nggallery id=32]Categorie(ën)