Bugatti steelt de show in Miami 1 minute leestijd

Amelia Island 2012 Winners Bugatti Ferrari

Tijdens de 17e Amelia Island Concours d’Elegance in Florida, zijn de Bugatti Type 57 en Ferrari 330 LM verkozen tot winnaars. De Bugatti was recent gerestaureerd  en verscheen net als de Ferrari in nieuw staat op het Concours. Door de race historie wist de Ferrari de Concours de Spot Award in de wacht te slepen.

Bugatti
De Bugatti die eigendom is van The Off Brothers Collection is een bijzondere auto, geproduceerd tussen 1934 en 1939 is het de enige van 3 overlevende modellen en de snelste uit het voor WO II tijdperk. De auto was in 2009 volledig gerestaureerd en bleek de winnaar uit de bijna 300 ingeschreven voertuigen.

Ferrari
De Concours de Sport award ging naar de ’62 Ferrari 330 LM, eigendom van Jim Jaeger. De auto nam deel aan de Le Mans van hetzelfde jaar en wist als 7e te eindigen. De auto is vrijwel gelijk aan de legendarische 250 GTO, het verschil zit in de 4 liter V12. Wellicht heeft de 50e verjaardag van de GTO te maken met de overwinning van deze bijzondere Ferrari.Categorie(ën)