RUF viert 35e verjaardag 1 minute leestijd

Porsche RUF RT-35 Anniversary

Turbo liefhebbers moeten nog even wachten tot Porsche de nieuwe 911 in Turbo uitvoering levert. Wie geen geduld heeft, kan terecht bij Tuner RUF die als eerste een Turbo op de nieuwe 991 heeft gemonteerd. In plaats van de 4-wiel aandrijving, gaat er 630 pk naar alleen de achterwielen.

Primeur
RUF begon in 1977 met de RUF Turbo 3.3, de auto produceerde 303 pk en was gekoppeld aan een zelf ontwikkelde 5-handbak. De nieuwe RT-35 Anniversary haalt ruim het dubbele uit de 3,8 liter 6-cilinder boxer motor wat al beschikbaar is bij 6.500 rpm. Porsche’s PDK dubbele koppeling versnellingsbak is sterk genoeg gebleven om de aandrijving te verzorgen.

Geschiedenis
Achter de nieuw gepresenteerde auto, staat het model waar het allemaal mee begon. Het nieuwe model is gespoten in dezelfde groene kleur en zoals de naam doet vermoeden is de auto gelimiteerd tot 35 stuks.

[nggallery id=25]Categorie(ën)