Zagato styling V12 onthuld 1 minute leestijd

Aston Martin V12 Zagato
Eerder onthulde Aston Martin de V12 Zagato, een zeer exclusieve uitgave van de V12 Vantage. De auto is gelimiteerd tot 150 stuks, ruim 2.000 manuren zijn er nodig om de auto te bouwen. Later dit jaar begint de productie van de auto die centraal staat op de stand in Genève.

Viering
Het model is gebouwd om de samenwerking tussen Aston Martin en Zagato te vieren, wat 50 jaar geleden begon met de DB4 GT Zagato. De concept versie van de auto werd vorig jaar onthuld op Villa d’Este en won gelijk de ‘Design Award for Concept Cars and Prototypes’. Niet alleen het prototype, ook alle productie modellen worden volledig met de hand gemaakt. Grote panelen zoals het dak, spoilers en de deuren zijn vervaardigd uit Carbon-Fiber.

Zig Zag
Niet alleen het design is anders, een aantal onderdelen die zijn gebruikt voor de race uitvoering zijn ook terug te vinden op de straat auto. De race auto’s die deelnamen aan de 24h van Nürburgring werden gedoopt tot Zig Zag, ze werden 5e en 6e in hun eigen klasse.

[nggallery id=19]Categorie(ën)