Video: Lamborghini Aventador J 1 minute leestijd

Lamborghini Aventador J
De Unica, zoals Lamborghini de auto voor het eerst wereldkundig maakte is een eenmalige supercar gemaakt vanuit een uniek one-piece Carbon-Fiber productie procédé. Lamborghini dat volgens critici het echte ‘waanzin-gehalte’ is verloren door de VAG overname, is weer helemaal terug met het maken van extreme modellen.

Carbon huid
Niet alleen het chassis en body-parts zijn vervaardigd van Carbon-Fiber, Lamborghini heeft het nieuwe Carbonskin toegepast. Dit materiaal is ook gebruikt voor de stoelen en het dashboard. Het dashboard huisvest geen Climte Control of radio, volgens Lamborghini biedt deze auto een compleet nieuwe rij ervaring en is de styling zo gemaakt dat het interieur naadloos overloopt met de buitenkant.

Miura Jota
De letter “J” is niet een zomaar gekozen toevoeging voor de Speedster. De FIA gebruikt de letter als aanduiding van een raceklasse. Daarnaast is het een referentie naar de historie, 40 jaar geleden bouwde Lamborghini de Miura Jota. Deze auto was ook een one-off sportievere uitvoering van het origineel. De auto staat op 20″ velgen voor en 21″ achter, in de velgen zijn Carbon-Fiber stukjes gebruikt voor optimale rem-koeling.

[nggallery id=22]Categorie(ën)