Facelift Rolls valt in de smaak 1 minute leestijd

Rolls Royce Phantom II Torsten Muller Otvos Autosalon Geneve 2012-1
Omdat de Phantom sinds 2003 al vrijwel onveranderd is gebleven, was het de hoogste tijd voor een facelift. Al in januari van dit jaar werd in de sneeuw van de poolcirkel een Phantom Coupe gespot vol met camouflage. Ondanks de stickervellen, was het duidelijk dat de vormen aangescherpt waren en er gebruik is gemaakt van LED techniek. CEO Torsten Müller-Ötvös vertelde dat het design van Rolls wel tijdloos is, maar dat het automerk niet kan achterblijven op het gebied van techniek.

Style
Alle nieuwe technieken en electronica zijn amper zichtbaar in de auto, de extra knopjes en functies zitten veelal weggewerkt in het centrale scherm en achter diverse klepjes. De Phantom is, misschien wel dankzij het prijskaartje, de eerste productie auto met volledige LED verlichting als standaard. Het karakteristieke witte licht is ook voorzien van adaptieve techniek, wat de veiligheid ten goede komt en volgens Rolls Royce is het ook minder vermoeiend voor de bestuurder.

waftability
Voor extra rijcomfort en indien gewenst wat meer sportiviteit, is de Phantom uitgerust met een nieuwe 8-bak en differentieel. Door directe injectie is de motor zuiniger en krachtiger geworden.



Categorie(ën)