599 opvolger heet F12berlinetta 1 minute leestijd

Ferrari F12berlinetta
De afgelopen weken heeft Ferrari video- en fotomateriaal geteast van de 599 opvolger, die eerst onder de codenaam F620 GT bekend stond. De auto is de meest krachtige Ferrari ooit, door een 6,3 liter V12 motor die 740pk produceert op de achterwielen. De F12berlinetta zoals de auto heet, heeft dus meer power dan de eeuwige concurrent Lamborghini met de Aventador. De wordt voor het eerst getoond aan de pers en het publiek tijdens de Autosalon Genève, Ferrari heeft ook een web-special online gezet.

Krachtiger, Zuiniger
Door directe injectie en het HELE-systeem is de auto nog sneller geworden. Slechts 3,1 seconden duurt de 0/100 km/h sprint en de auto heeft een topsnelheid van 340 km/h. De auto is door de nieuwe motor ook bijna een derde zuiniger, en 70 kg lichter geworden ten opzichte van het uitgaande model. Daarmee heeft de F12berlinetta het Fioranno circuit afgelegd in 1 minuut en 23 seconden, een nieuw record. Het vorige topmodel, de 599 GTO, was met 1 minuut 24 een seconde sneller dan de Enzo.

Configurator
In het interieur is hetzelfde rev. display voor de passagier aanwezig, verder is het interieur in het Atelier volledig naar wens aan te passen. De auto is op de website al naar smaak te configureren en in 360 graden te bekijken. Het Atelier is een groot succes voor Ferrari, wat al bleek uit de jaarcijfers. De onderstaande video toont de auto in het atelier vanuit alle kanten.Categorie(ën)