Nieuwe Boxster naar Autosalon 1 minute leestijd

Porsche (981) Boxster

Porsche zal tijdens de Autosalon Genève, 3 belangrijke modellen presenteren. De vernieuwde versie van de Boxster, de cabrio versie van de nieuwe 911 en een sportieve versie van de 5-deurs Panamera, de GTS. Vooral het volume model Boxster zal de show stelen op de beursvloer. De nieuwe Boxster is nu te bestellen vanaf € 63.900, voor de Boxster S PDK moet € 77.500 worden betaald.

Design
Net als elk nieuw model heeft de Boxster een geoptimaliseerde motor, die 15% zuiniger is dan zijn voorganger. De exterieur styling wordt gekenmerkt door bijna 996-stijl koplampen, luchthappers achter de deuren en een subtiele geïntegreerde spoiler aan de achterzijde. Dit is gebouwd op een compleet nieuw onderstel waarvan de wielbasis met 6 cm groeide. Het interieur heeft dezelfde overhaul gekregen als de nieuwe 911. Het dashboard en middenconsole zijn ingrijpend veranderd en de cockpit is ruimer gemaakt voor de inzittenden.

Techniek
Hoewel Porsche ruim een half jaar geleden een handgeschakelde 7-bak introduceerde, zal deze niet te bestellen zijn op de Boxster. PDK Modellen hebben wel dezelfde 7-traps versnellingsbak die goedkoper in de prijslijst staat dan de handgeschakelde uitvoering. Belangrijk onderdeel op de nieuwe auto is het PTV (Porsche Torque Vectoring) Sper-differentieel systeem.Categorie(ën)