Miljoenste Discovery gemaakt 1 minute leestijd

one_millionth_Discovery_celebration

Na 23 jaar heeft Land Rover de miljoenste Discovery gebouwd. Net als andere merken uit het hoge segment, had Land Rover in 2011 een recordjaar. Vorig jaar werden er 45.000 modellen verkocht, in 170 landen wereldwijd.

Viering
Om deze mijlpaal te vieren, gaat het jarige model op een expeditie van Birmingham naar Beijing. Met deze 50 dagen lange reis door 13 landen, wil het merk geld ophalen voor het het Rode kruis. Op de reis gaan bekende avonturiers mee, zoals oudgediende Sir Ranulph Fiennes en Discovery Channel survivalers Bear Grylls en Ray Mears. De auto zal na een tussenstop op de Autosalon Genève, worden tentoongesteld tijdens de Beijing Motorshow.

1955
De geplande reis is niet nieuw voor Land Rover. Al in 1955 vond de eerste expeditie plaats vanuit de fabriek in Birmingham naar Beijing genaamd de ‘First Overland Expedition’. Productie directeur Alan Volkaerts van de Solihull fabriek verteld dat veel huidige werknemers in 1989 nog aan de eerste Discovery te hebben gewerkt. Door de goede tijden bij Land Rover worden er 1000 extra werknemers gezocht voor de 6000 werknemers van het bedrijf.

[nggallery id=2]



Categorie