Dutch GT kalender voor 2012 1 minute leestijd

Dutch_GT4_championship

Nog voor het einde van het 2011 seizoen, maakte de organisatie van het HTC Dutch GT4 bekend de samenwerking met SRO (Stéphane Ratel Organisation) voor te zetten in 2012. Het format blijft grotendeels gelijk aan vorig jaar, met twee sprint races en een 50 minuten durende hoofdrace. De oudere coureurs kunnen blijven strijden in de Legend Cup.

Europees
De nieuwe kalender zal gedeeltelijk samenvallen met het Europese GT kampioenschap, Naast Circuit Zandvoort wordt er ook geracet op Spa-Francorchamps, Zolder en Slovakiaring. Dit jaar is Avon Tyres de officiële bandenleverancier, op 5 en 6 maart wordt bekend gemaakt welke teams op welke type banden gaan rijden.
Ricardo van der Ende blijft bij het Ekris Motorsport zijn titel verdedigen, het is nog niet bekend wie zijn co-pilot gaat worden.

Nieuwe Teams
Een aantal nieuwe Equipes zullen aan de start gaan verschijnen. Waaronder Las Moras Racing Team, met het bestuurders duo Duncan Huisman en Max Braams. Voor het eerst sinds 1997 rijdt hij geen BMW, de ambities zijn wel onveranderd: Het kampioenschap. Huisman werd twee maal vice-kampioen en heeft vertrouwen in de Chrevolet Camaro.
PS Motorsport zal met twee BMW M3’s aantreden, Marcel Nooren kocht voor zijn gelijknamige team Nooren Motorsport, waarschijnlijk de laatste originele M3 GT4 van de fabriek.Categorie(ën)