M-Performance 5-serie diesel 1 minute leestijd

BMW M550d X-Drive

Het huistuner merk M vindt steeds verder zijn weg in het BMW modellen gamma. Voor het eerst is M-Performance aanwezig voor een diesel en tevens 4-wiel aangedreven 5-serie. De BMW M550d X-Drive heeft 3 turbo’s voor een 3 liter zes-in-lijn motor, daarmee wordt 381 pk en een enorme 700 Nm koppel geproduceerd.

Bijzonder
In een video legt BMW de werking uit van deze bijzondere motor, met een acceleratie tijd van minder dan 5 seconden naar de 100 km/h en een topsnelheid van 300 km/h. Op de Autosalon Geneve zal BMW 4 varianten van de super-diesel introduceren, de 5-serie in sedan en estate uitvoering, de X5 M50d en X6 M50d. Aan een journalist werd al verklapt dat de motor ook in het platform van de 3-serie past.
Om de M-Performance badging te verdienen, heeft de huis-tuner niet alleen de motor verzorgd, ook het onderstel en exterieur en interieur kenmerken zijn aangepast.

[nggallery id=9]Categorie(ën)