De nieuwe Mercedes-Benz SL 63 AMG 1 minute leestijd

mercedes-Benz SL63 AMG

Tijdens de tweede Formule 1 testdag in Barcelona heeft Mercedes-Benz AMG de nieuwe Sport Leicht gepresenteerd. Coureurs Michael Schumacher en Nico Rosberg van het gelijknamige F1 team gaven de onthulling nog wat extra cachet. Tijdens de Genève Autosalon wordt de auto gepresenteerd aan de pers en het grote publiek.

Lichtgewicht
Het SL model heeft over de jaren zijn gewicht zien toenemen, veel luxe en een stalen klap-dak maakte eerder een comfortabele GT auto dan sportwagen. Met 1845 kilo is het nog steeds geen lichtgewicht, maar er is wel 125 kilo bespaart ten opzichte van het vorige model. Deze gewichtsbesparing is het gevolg van een Aluminium en Magnesium structuur en Carbon Fiber onderdelen.

Milieuvriendelijker
Geheel volgens de trent is het benzine verbruik verlaagt en de schadelijke uitstoot verminderd met 30%. De V8 turbomotor heeft 537pk en 800nm koppel, tegen meerbetaling voor het AMG Performance Package krijgt de auto er ruim 30 pk en 100nm bij. Hiermee duurt de sprint naar 100 km/h een tiende van een seconde minder, respectievelijk 4,2 seconden.

[nggallery id=24]Categorie(ën)