Mini krimpt in Europa 1 minute leestijd

Eerste foto's van de bestelbus mini

Mini heeft een record jaar achter de rug, met ruim 21% meer verkopen ten opzichte van 2010. Juist nu Europa wordt geplaagd door de crisis, wil Mini groeien in de VS en Azië.

Krimp en groei
Volgens de CEO van Mini, Kay Segler, heeft met name de Spaanse en Italiaanse markt te kampen met een terugloop van vraag naar nieuwe Mini’s. In de Verenigde Staten wordt wel ingezet op groei, in 2011 werden er 57.711 Mini’s verkocht door 110 dealers, dat aantal moet groeien naar 125 dealers aan het einde van 2012. In China werd een groei van 51% gerealiseerd, al is dat nog geen tiende van de totale 285.060 verkochte auto’s.

Vergroten
Mini wil daarnaast het modellen gamma blijven vergroten, er moeten nog tenminste 4 varianten komen naast de SUV, Cabrio en meest recente Coupe. Daarmee wil Mini steeds dichterbij de maximale productie capaciteit van 400.000 stuks komen.
Op Geneve staat dit jaar de Mini Clubvan Concept, een bestelbus gericht op hippe ondernemers, die graag willen profiteren van het grijs-kenteken belastingvoordeel.Categorie(ën)