Red Bull Racing’s RB8 1 minute leestijd

2012 Red Bull Racing F1 auto

In besloten kring is de 2012 Formule 1 wagen van Red Bull Racing gepresenteerd in de fabriek te Milton Keynes. Terwijl vorig jaar de onthulling werd bijgewoond door honderden journalisten en fotografen, vond Red Bull het strategisch gezien niet handig om dat te herhalen. Teambaas Christian Horner vertelde dat deze keus is gemaakt om het de concurrentie niet te gemakkelijk te maken.

Details
Ook de pers-kit die is vrijgegeven onthuld bijzonder weinig over wat de auto bijzonder maakt. In het interview met Duitse Auto Motor und Sport vertelde de Renstal baas dat het geheim in de details zit. ‘Vorig jaar moesten we er vroeg bij zijn vanwege de blown-diffuser. Dit omdat wij niet wisten wat het effect zou zijn met de achterkant, dat moesten wij in kaart brengen.’
Vanaf 7 februari beginnen de winter-tests in Spanje, de eerste vuurdoop zal traditiegetrouw plaatsvinden in Jerez en 11 dagen later op het Circuit de Catalunya.Categorie(ën)