Ferrari F2012 debuteert na uitstel 1 minute leestijd

Ferrari F1 2012 presentatie met Fernando Alonso en Felippe Massa

De F2012 is volgens Ferrari een innovatie op het 2011 model, tijdens een door de sneeuw met een dag verlate introductie, werd deze live uitgezonden op Facebook. In navolging van Red Bull Racing heeft de auto dit jaar aan de achterzijde ook Pull-Rod in plaats van Push-Rod vering.

Winters Maranello
De omstandigheden in Marnallo zijn volgens Ferrari dusdanig, dat een perspresentatie voor honderden journalisten niet verantwoord is. In plaats daarvan heeft Ferrari de presentatie live uitgezonden en informatie met foto-materiaal online gezet. Spaanse bank Santander greep het moment aan om bekend te maken dat het in 2012 doorgaat met de sponsoring van de renstal.

Gebrand
Ferrari gaat mee met de trend mee van de deuk in de voorvleugel. De nieuwe aërodynamische FIA regels lieten ook Ferrari met een design dilemma. Daarnaast gaat Ferrari ook mee met de vernieuwde vering trend. Felipe Massa verwacht daarom nu weer te kunnen racen voor de overwinning, iets wat hem sinds zijn crash in 2009 niet meer is gelukt.Categorie(ën)