McLaren heeft een vloeiende neus 1 minute leestijd

Vodafone McLaren Mercedes MP4-27

Door de vernieuwde aerodynamische regels van de FIA voor het 2012 seizoen, hebben alle teams een aparte knik in de neus. McLaren is het enige team dat een vloeiende neus behoudt, de McLaren Mercedes Mp4-27 is tevens de eerste gepresenteerde Formule 1 wagen. Dezelfde 2,4 liter V8 motor als vorig jaar wordt door ruim 5% biobrandstof gevoed en draait maximaal 18.000 tpm.

Design
Na de ophef over diffuser en uitlaat design van vorig jaar, zijn daar ook nieuwe regels voor opgelegd. Coureur Lewis Hamilton liet opschrijven dat de auto door deze wijzigingen minder grip heeft en daardoor moeilijker te controleren is. Renstal directeur Martin Whitmarsh verwacht dat door het afwijkende design ze een voorsprong hebben op de rest van de teams. De uitgebreide windtunnel tests zouden uitwijzen dat de auto een uitzonderlijk laag drag-coëfficiënt heeft.



Categorie(ën)